Kisterseg
fotogaleria11
fotogaleriavideogaleria1

SZÉKELYKERESZTÚR kistérségének hivatalos információs portálját böngészi. Köszöntjük látogatónkat! Kellemes tallózást az oldalon és élmény dús időtöltést TÉRSÉGÜNKBEN!

Etéd község

A Székelykeresztúri Kistérség legészakibb községe Etéd, mely Hargita megye délnyugati részén fekszik. A községhez öt falu tartozik: Siklód, Küsmöd, Kőrispatak, Énlaka és Etéd, mint községközpont.
A község elnevezése, Etéd a régi magyar Ete személynévből származik. A falu egykor hetivásárairól volt híres.
A község települései a kistérség egy érdekes színfoltját képezik, mely a kézműves mesterségek mellett a régi időket idéző faluképeknek, a régi házaknak, kapuknak és templomoknak köszönhető.
Énlaka sajátos utcaszerkezete, a rovásírásos mennyezetű műemléktemploma, a 650 éves „zádogfa“, Kőrispatakon a szalmakalap múzeum, Küsmödön a régi harangláb, Siklódon a parasztházak nyújtanak felejthetetlen élményt az odalátogatóknak.

 

Aktuális

- - - - - - - - - - - -

A KISTERSEG.RO folyamatosan újul, bővülnek, töltődnek a menüpontok, ahol a Székelykeresztúrhoz tartozó térségről és a honlapot működtető szövetség tevékenységeiről kaphatnak információkat a böngészők. Megjegyzéseket, észrevételeket az office@kisterseg.ro-ra várunk!...

 

 

Design Compass corp
eolex_logo

Eolex fotó stúdió