Kisterseg
fotogaleria11
fotogaleriavideogaleria1

SZÉKELYKERESZTÚR kistérségének hivatalos információs portálját böngészi. Köszöntjük látogatónkat! Kellemes tallózást az oldalon és élmény dús időtöltést TÉRSÉGÜNKBEN!

Kányád község

Hargita megye délnyugati részében találhatóak a Kányád községhez tartozó települések: Miklósfalva, Homoródszentlászló, Kányád (községközpont), Petek,  Jásfalva,  Székelydálya,  Ége,  Ábránfalva.
A nyolc településből álló község látványosságokban, változatos természeti adottságokban, középkori templomokban és történelmi múltat idéző házakban gazdag, mely házak lakói szívélyesen fogadják az arrafelé járókat és ízesen mesélnek a múltról, a régi hagyományokról és a környék büszkeségeiről.
A környék érdekességei közül a legkiemelkedőbbek: a Jásfalva-Ége-Kányád határában fekvő Égei Tető 150 éves tölgyei, a Nárcisz-mező és a 13. században épült székely-dályai műemléktemplom, melynek gótikus szentélye, reneszánsz boltozata és festett, bordás mennyezete magával ragadó látványt nyújt mindenki számára.

 

Aktuális

- - - - - - - - - - - -

A KISTERSEG.RO folyamatosan újul, bővülnek, töltődnek a menüpontok, ahol a Székelykeresztúrhoz tartozó térségről és a honlapot működtető szövetség tevékenységeiről kaphatnak információkat a böngészők. Megjegyzéseket, észrevételeket az office@kisterseg.ro-ra várunk!...

 

 

Design Compass corp
keresztur_cimer
Székelykeresztúr város önkormányzata