Kisterseg
fotogaleria11
fotogaleriavideogaleria1

SZÉKELYKERESZTÚR kistérségének hivatalos információs portálját böngészi. Köszöntjük látogatónkat! Kellemes tallózást az oldalon és élmény dús időtöltést TÉRSÉGÜNKBEN!

Siménfalva község

Siménfalva község a Fehér-Nyikó völgyében helyezkedik el, mely községhez 14 település tartozik: Csehétfalva, Tordátfalva, Tarcsafalva, Bencéd, Székelyszentmihály, Nagymedesér, Nagykadács, Kiskadács, Kobátfalva, Székelyszentmiklós, Nagykede, Kiskede, Rugonfalva és a községközpont Siménfalva.
A község falvait bejárva megcsodálhatjuk a kis székely házakat, festett kapukat, Tordátfalván a környék legrégebbi székelykapuját, a rugonfalvi és a tordátfalvi halastavakat, a kiskadácsi fedeles hídat, régi kúriákat  és a rugonfalvi református műemléktemplomot.
Siménfalva községben a rengeteg látnivaló mellett a vesszőfonás mesterségnek jelei is megmutatkoznak, a kiváló mesteremberek pedig nem csak a vesszőfonás szépségeit mutatják meg, hanem a térség érdekes-ségeiről, nevezetességeiről és a hagyományokról is büszkén mesélnek.

 

Aktuális

- - - - - - - - - - - -

A KISTERSEG.RO folyamatosan újul, bővülnek, töltődnek a menüpontok, ahol a Székelykeresztúrhoz tartozó térségről és a honlapot működtető szövetség tevékenységeiről kaphatnak információkat a böngészők. Megjegyzéseket, észrevételeket az office@kisterseg.ro-ra várunk!...

 

 

Design Compass corp
eolex_logo

Eolex fotó stúdió