Kisterseg
fotogaleria11
fotogaleriavideogaleria1

SZÉKELYKERESZTÚR kistérségének hivatalos információs portálját böngészi. Köszöntjük látogatónkat! Kellemes tallózást az oldalon és élmény dús időtöltést TÉRSÉGÜNKBEN!

Szentábrahám község

A keresztúri kistérségben a Nyikó-mentével párhuzamosan terül el a Gagy-mente, amelynek völgyében található Szentábrahám község 6 települése: Firtosmartonos (és Firtosláz - tanya), Kismedesér, Gagy, Magyarandrásfalva, Szentábrahám, Csekefalva.
A község látványosságai közül említésre méltó a firtosmartonosi unitárius templom kastélyszerű tornyaival, a magyarandrásfalvi református-unitárius templom festett kazettás mennyezetével, Csekefalván a tornyaival egymással szembe hajló templomok, Szentábrahámon a Zsidó hegy, valamint néhány uradalmi kúria. A Szentábrahám községbe látogatók akár a tanyasi élet izgalmas pillanatait is megtapasztalhatják, részt vehetnek hagyományőrző bálokon, megcsodálhatják a környéket körülvevő színpompás erdők és dombok szépségeit, ugyanakkor a vadállományban gazdag vidék a vadászatot kedvelők számára is nyújt felejthetetlen élményeket.

 

Aktuális

- - - - - - - - - - - -

A KISTERSEG.RO folyamatosan újul, bővülnek, töltődnek a menüpontok, ahol a Székelykeresztúrhoz tartozó térségről és a honlapot működtető szövetség tevékenységeiről kaphatnak információkat a böngészők. Megjegyzéseket, észrevételeket az office@kisterseg.ro-ra várunk!...

 

 

Design Compass corp
keresztur_cimer
Székelykeresztúr város önkormányzata