Kisterseg
fotogaleria11
fotogaleriavideogaleria1

SZÉKELYKERESZTÚR kistérségének hivatalos információs portálját böngészi. Köszöntjük látogatónkat! Kellemes tallózást az oldalon és élmény dús időtöltést TÉRSÉGÜNKBEN!

Székelyderzs község

Székelyderzs végvár jellegű település Székelyföld és Szászföld találkozási pontján, Székelyföld déli határfaluinak egyike, ezt jelzi még ma is egy meglévő határkő. Székelyderzs községet két falu alkotja: a községközpont Székelyderzs és  Székelymuzsna.
A települések természeti adottságai, az Erdély szerte egyik legváltozatosabb növényzet, a Székelyderzs különlegességeként említhető ramocsavirág, a székelymuzsnai „likalja“ felkeltik az idelátogatók érdek-lődését. A természeti adottságok mellett kiemelt jelentő-séggel bír a derzsi ötbástyás és harangtornyos unitárius műemléktemplom, amely a világörökség része.
Az erődtemplom érdekessége többek közt a még ma is szalonna- és gabonatárolásra használt bástyák és a tem-plomban található Szent László legendát megelevenítő freskók, melyeknek köszönhetően a műemléktemplom a keresztúri kistérség leglátogatottabb nevezetessége.

 

Aktuális

- - - - - - - - - - - -

A KISTERSEG.RO folyamatosan újul, bővülnek, töltődnek a menüpontok, ahol a Székelykeresztúrhoz tartozó térségről és a honlapot működtető szövetség tevékenységeiről kaphatnak információkat a böngészők. Megjegyzéseket, észrevételeket az office@kisterseg.ro-ra várunk!...

 

 

Design Compass corp
keresztur_cimer
Székelykeresztúr város önkormányzata