Kisterseg
fotogaleria11
fotogaleriavideogaleria1

SZÉKELYKERESZTÚR kistérségének hivatalos információs portálját böngészi. Köszöntjük látogatónkat! Kellemes tallózást az oldalon és élmény dús időtöltést TÉRSÉGÜNKBEN!

Pályázatfigyelő 2011.08.17

Fotózz! Filmezz! Tervezz! - VI. Háromszéki Ifjúsági Fotó- és Rövidfilm verseny

Székelyföldön jársz és új élményekkel gazdagodtál? Te másképp látod és ezt másoknak is megmutatnád? Akkor itt az idő, hogy eszközöket ragadj és beindítsd az alkotói fantáziád! Idén a Székelyföld hangulatai témára várnak fotókat, rövidfilmeket és számítógépes grafikákat. 

Az immár hatodik kiadásával jelentkező verseny idén újabb lehetőségeket kínál magyar fiatalok számára, hogy összemérhessék tehetségüket, tudásukat és kreativitásukat másokéval.

Ebben az évben már három kategóriában lehet nevezni: 

fotó kategóriában olyan képeket várnak, amelyek kiragadnak egy-egy pillanatot Székelyföld mindennapjaiból. Minden versenyző 4 fotót kell beküldjön. Ebből 3 különálló kép, és egy 3 képből álló összevágott fotósorozat.

Továbbá rövidfilmeket is lehet küldeni az adott témára, műfaji megkötés nélkül (lehet akár dokumentumfilm, animáció, stop-motion video, stb). Ennek hosszúsága 2-4 perc kell legyen.

Vannak dolgok, melyeket nem lehet egy fotóban vagy videóban közvetíteni, de mégis bennünk élnek. Éppen ezért idén a fotósok és a filmesek mellett a grafikus fiatalok jelentkezését is fogadják a szervezők. Ide egy digitális/digitalizált rajzzal lehet nevezni.

A pályamunkákat és a jelentkezési lapot szeptember 1-én 18:00 óráig kell elküldeni a  címre, csatolva vagy internetes fájlmegosztón keresztül. A versenyzők sikeres jelentkezés esetén visszajelzést kapnak.

A legjobb pályamunkákat egy kiállítás megnyitó keretében jutalmazzák. Ugyanitt kiértékelőre és vetítésre is sor kerül.

A kiállításon való részvétel mellett a főbb jutalmak: 

Fotó: I. hely 200 RON, II. hely 150 RON, III. hely 100 RON.

Film: I. hely 200 RON és különdíjak.

Grafika: I. hely 200 RON és különdíjak.

Jelentkezési lap és részletesebb információk a www.emihirek.ro honlapon találhatóak.

Workshop 2: Az üzlet beindul - Junior Business Club tábor Katrosán

A Junior Business Club 2010-ben megszervezte első táborát, melynek neve "Economic Simulation Workshop" volt. A tábor sikere arra buzdította a JBC elnökségét, hogy a rendezvény minden évben megszervezésre kerüljön. Az idei Workshop kilátásai egyáltalán nem kérdésesek, sőt még ígéretesebbnek tűnnek, mint a tavalyi.

Időpont: 2011. augusztus 26., 27., 28.

Helyszín: A katrosai Evita tábor, Kézdivásárhely közelében

Téma: Innovatív ötletek tervbe ültetése

Cél: A rendezvény szervezői azt a célt tűzték ki, hogy a résztvevők a 3 napos tábor alatt minél több újszerű, innovatív, start-up vállalkozást álmodjanak meg maguknak ill. dolgozzák ki azoknak a kivitelezési, marketing és reklám terveit.

Célcsoport: Minden olyan fiatalt szeretettel várnak, akinek az említett cél elnyerte tetszését illetve aki játszva szeret tanulni.

Előnyök: A tábor ideje alatt része lesz a jelentkezőnek csoporttevékenységekben, szakmai vitákban, tanácsot kérhet tapasztalt vállalkozóktól, és mindezt szórakozva!

Részvételi díj: 35 RON

- 30 RON kedvezményesen a JBC tagoknak 

Helyek száma: 35 fő, túljelentkezés esetén a jelentkezési űrlapnál kitöltött motivációs rész döntő szerepet játszik! … tehát ügyesen meg kell indokolni….

Részletes program, jelentkezés és további hasznos információ: http://www.workshop.juniorbusinessclub.ro/ 

Ember és Természet – fotópályázat

A Zöld Nap Egyesület augusztus közepén újra meghirdette az elmúlt években sikert aratott fotópályázatát. A pályázat címe az Ember és Természet, a nyertes alkotásokból 2012-es forgatható falinaptár készül.

A pályázat célja a fotósok művein keresztül felhívni a figyelmet az ember és a természet közötti szoros kapcsolatra annak szépségeire és értékeinknek megóvására. A pályázat megjelenésére, lebonyolítására az egyesület weboldala ad helyet.

A fotókat 2011. augusztus 13. - szeptember 10. között várják!

A verseny lezárta után 3 fős szakértő zsűri dönt a beérkezett pályázati anyagokról.

Küldjön be három fotót az érdekelt (minimális felbontása 1024×768 kell legyen) a  címre, hogy eséllyel indulhasson a nyereményekért. A pályázó a képek beküldésével elismeri, hogy azokat saját maga készítette.
A pályázat tartalmazza a pályázó adatait: név, cím, telefonszám. A beküldött adatokat bizalmasan kezelik, azt harmadik fél számára nem adják át…..ezt ki szokták ugye jelenteni az ilyen fajta versenyeknél…

Minden beküldött fotó felkerül a weblapra. Szeptember 11. és 16. között lehet hozzászólást küldeni a fotókra. A legtöbb hozzászólást kapott fotó gazdája különdíjban részesül.

Eredményhirdetés: 2011. szeptember 19-én (hétfő) 17:00-kor lesz egy ojtozi fogadóban. Valamint a nyertesek névsora megtekinthető lesz a portálon.

A legjobb fotók készítőit az alábbi díjakkal jutalmazzuk: 

I.díj: 1 Serioux SmartArt digitális képkeret, memóriakártya, meglepetés könyv és trikó

II.díj: Canyon digitális képkeret, trikó és meglepetés könyvek

III.díj: Canyon digitális képkeret és könyv

A Dicséretben részesülők: könyvel és trikókkal térhetnek haza.

Támogatóink: Bethlen Gábor Alap  

www.zoldnap.info

Vers pályázat 2011

VERS pályázat 2011 - Az Irodalmi Rádió pályázati kiírása.

A sikeres pályázó lehetőséget kap az Irodalmi Rádió hangzó- és nyomtatott kiadványaiban, rádióműsoraiban, felolvasóestjein, netköteteiben való megjelenésre; valamint az Irodalmi Rádió alkotógárdájába, MP Programjába való belépésre is!
A pályázat kiírójának postacíme:
Irodalmi Rádió, Miskolc, Pf: 8/P, 3503

A pályázat kiírójának e-mail címe:  , A pályázat címe: „IR VERS 2011.”

A pályázat célja: Az értékes versek méltó rangra emelése, a jótollú költők felfedezése. Kortárs szerzők részére publikálási, bemutatkozási lehetőség, műveik hangzó anyaggá való feldolgozása, hangoskönyvben történő, valamint elektronikus és nyomtatott formátumú kiadása, a hazai irodalom színesítése, gazdagítása, az irodalmi élet megmozgatása.

Pályázhatnak: magyar nyelven alkotó szépirodalmi szerzők

A pályamunkákat elektronikus formában várjuk, e-mail-ben:  

Tematikus és tartalmi kötöttség nincs; azonban az adott pályázati hónap előtt az Irodalmi Rádió szerkesztősége közleményben kihirdetheti, hogy milyen témájú pályamunkákat részesít előnyben az adott hónapban.
Eredményhirdetés: Az Irodalmi Rádió miskolci felolvasóest-sorozatának következő alkalmán. (A felolvasóestek időpontjáról e-mail-ben és honlapunkon lehet tájékozódni.)

Jutalmazás: A sikeresen szereplő művek szerzői közül többen kiadványcsomagban és egyéb ajándékokban (akár pénzjutalomban is) részesülhetnek. A sikeresen pályázók nyertes művei felkerülhetnek egyik hangos kiadványunkra, bekerülhetnek egyik nyomtatott antológiánk anyagába, lehetőséget kapnak a rádió honlapján való szereplésre és elhangozhat művük felolvasóest-sorozatunk keretében, rádióműsorunkban, továbbá bekerülhetnek az Irodalmi Rádió alkotógárdájába és MP Programjába.

Év végi összegzés: 2011 decemberében, az Irodalmi Rádió születésnapi ünnepségén a rendszeresen sikeresen pályázók között további elismeréseket osztunk ki.

A pályázatok és pályázati díjak beérkezésének határideje: minden pályázati hónap utolsó napja, éjfél. Pályázati hónapok: 2011. február, március, április, május, június, július, augusztus, szeptember, október, november

A pályázat formai követelményekről és további információk: http://www.irodalmiradio.hu

Örökségünk nyomában  

2011. október 22-én ünnepeljük Liszt Ferenc születésének 200. évfordulóját. Ennek tiszteletére a TIKKK Egyesület Nemzetközi örökségvédelmi pályázatot hirdet, „Örökségünk nyomában” címmel. A pályázat kiemelt célja Liszt Ferenc emlékének, örökségének megőrzése, a nagy magyar géniusz szellemi hagyatékának ápolása, életútjának, művészetének megismerése. A pályázatnak célja általában a világörökség, speciálisan a kulturális, a szellemi és természeti örökség megbecsülésére, valamint a zene szeretetére való nevelés, ezzel kapcsolatos ismeretterjesztés, továbbá a határon túli és hazai alkotók részére bemutatkozási lehetőség biztosítása. A pályázat benyújtásához a fiataloknak – önállóan vagy tanáraik segítségével, könyvtári munkával, iskolai oktatás során, vagy egyéb módon (például internetről) – ismereteket kell szerezniük a kulturális, ezen belül a szellemi örökség tágan értelmezett fogalomköréről, de a sajtóműfajokról is. A pályázatnak kiemelt célja a nemzetközi kulturális kapcsolatok erősítése, a kisebbségi értékek propagálása.

Pályázati kategóriák

  1. Sajtó kategória: 2 korcsoportban: A korcsoport: 17 éves korig, B korcsoport: 18 évesek és azon felüliek (akár nyugdíjasok is).

Feladat: egy megtekintett vagy valamilyen módon észlelt kulturális, szellemi vagy természeti örökségi elemről vagy általa kiváltott élményről valamely sajtóműfajba tartozó alkotás készítése (például egy esszé, tanulmány, riport, tudósítás, de akár egy örökségi elemmel kapcsolatosan készített interjú is benyújtható). Az írás mellé lehetőség szerint csatolni kell egy fotót (de bármilyen képi ábrázolás is elfogadott), amely illusztrálja az örökségi elemet, vagy annak hordozóját, előadóját, vagy magát az élményt. A pályázók bátran használhatják kreativitásukat, fantáziájukat, de az örökségi elemnek valósnak, létezőnek kell lennie.

II. Képzőművészet kategória

Pályázni lehet A4-es, illetve azt meg nem haladó méretű, bármilyen technikával (rajz, grafika, festés, kollázs, komputergrafika, tűzzománc, stb.) készült síkbeli képzőművészeti alkotással, és a kitöltött és aláírt jelentkezési lappal, 3 korcsoportban: 14 éven aluliak, 14 – 17 évesek, 18 évesek és azon felüliek (akár nyugdíjasok is).

Feladat: Liszt Ferenc, de bármelyik zeneszerző kortársa személyének, életútjának, általában művészetének, zenei művének, vagy a mű által kiváltott élménynek az ábrázolása. Olyan zenekarok, zenészek, népcsoportok, épületek, műtárgyak, stb. ábrázolása is lehetséges, amelyek méltó hordozói Liszt vagy bármelyik zeneszerző kortársa szellemi örökségének. A diákok nyugodtan igénybe vehetik pedagógusaik, szüleik segítségét.

Értékes díjak, jutalmak várják a legügyesebbeket, és még a felkészítőket is.

Pályázó lehet bármelyik magyarországi vagy külföldi, amatőr alkotóként nevező természetes személy, aki legkésőbb 2011. szeptember 5-ig postai úton elküldi pályázatát a következő levelezési címre: TIKKK Egyesület Debrecen, Ököritó u. 3. 4034 HUNGARY és befizeti a nevezési díjat. A pályázati kiírás valamint a jelentkezési lap a http://tikkk.mlap.hu weblapról a pályázatok menüpontból tölthetők le. E-mail:  . Telefon: 00-36-70-381-5388. 

 

Aktuális

- - - - - - - - - - - -

A KISTERSEG.RO folyamatosan újul, bővülnek, töltődnek a menüpontok, ahol a Székelykeresztúrhoz tartozó térségről és a honlapot működtető szövetség tevékenységeiről kaphatnak információkat a böngészők. Megjegyzéseket, észrevételeket az office@kisterseg.ro-ra várunk!...

 

 

Design Compass corp
eolex_logo

Eolex fotó stúdió