Kisterseg
fotogaleria11
fotogaleriavideogaleria1

SZÉKELYKERESZTÚR kistérségének hivatalos információs portálját böngészi. Köszöntjük látogatónkat! Kellemes tallózást az oldalon és élmény dús időtöltést TÉRSÉGÜNKBEN!

Pályázatfigyelő 2012.01.24

Ami eddig még nem volt – Motiváció a köbön – képzés

Erdélyi Magyar Civilszervezetek számára! Motiváció! Mindenki beszél róla, tudja, érzi, hogy valami nagyon fontos, de ritkán tudjuk igazán megfogni a lényegét!

Civilszervezeti vezetőként az egyik kulcskérdés, hogy tudjuk-e motiválni a szervezetben tevékenykedő személyeket? Sok esetben elakadunk ott, hogy a civilszervezet ha nem tud megfizetni munkatársakat (magyarul nincs pénz bérekre), akkor kimerült a motivációs eszköztár.

Ezt el kell felejteni! Igenis számtalan más módja van annak, hogy hatékonyan tudjuk motiválni a munkatársakat, önkénteseket, tagokat stb. Igen, és anélkül, hogy pánikba esnénk, hogy ha nem kapnak anyagi juttatást, kész, vége, faképnél hagyják a szervezetet.

Egy olyan képzést szervezett a Képezd Magad csapata, amely nem hogy más szempontot mutat arra, hogy hogyan lehet motiválni egy szervezet vezetőjeként a szervezetben tevékenykedőket, hanem egyenesen áthúzza mindazt, amit eddig a Motivációról tudunk! Miért van az, hogy ami ezelőtt 100 éve motiválta az embereket, az ma már nem? Mert folyamatosan változunk! Változnak az igények, elvárások, és változik az, ami motivál minket!

Mire lesz képes a képzést követően? 

 • Hogy felismerje, kit mi motivál
 • Hogy a megfelelő eszközökkel tudja motiválni csapattársait
 • Hogy átlássa a motiváció mechanizmusát
 • Hogy NE essen pánikba, ha nincs anyagi kerete munkatárs megfizetésre
 • Hogy hogyan legyenek a szervezetének valódi önkéntesei
 • Hogy hogyan hozza ki csapattársaiból a maximális kreativitást
 • Hogy hogyan érje el, hogy a szervezetben tevékenykedők a legnehezebb körülmények között is mosolygósan és kitartóan tegyék a dolgukat

Amit a képzésről tudni kell! A képzés újszerűsége és egyedisége miatt a képzés maximális létszáma 10 fő (minimális 6 fő). A képzésre kizárólag egyesületi vezetők (elnök, alelnök) jelentkezését fogadjuk el
A képzés időtartama egy nap, reggel 9-től, délután 5-ig
Jelentkezni egy űrlap kitöltésével lehet, a helyek a jelentkezések sorrendjében telnek be.
Helyszín: Marosvásárhely. A képzés időpontja: 2012. február 18.
Jelentkezési határidő: 2012. február 10. A képzés részvételi díja: 211 RON
A képzés résztvevőinek biztosított: kávészünetek, ebéd, képzési fogyóanyagok és egy nemzetközi tanácsadó-képző cég által hitelesített oklevél (angol nyelvű oklevél). Ideje, hogy valóban változás történjen az Erdélyi Magyar Civilszervezetek életében!


Rövid Terápiás Program szenvedélybetegek számára

A Bonus Pastor Alapítvány szeretettel ajánlja segítségét alkohol-, drog-, gyógyszer-, nikotin-, játékfüggő férfiak és nők, valamint családtagjaik számára: rövid vagy hosszú terápiás programok formájában.

Tudnivalók Rövid Terápiás Programban (a segítő táborban) résztvevők számára 

1. A program szenvedélybetegeknek és saját problémájukkal foglalkozni kívánó felnőtt hozzátartozóiknak szól. Súlyos elsődleges (tehát nem alkohol- vagy más függőség talaján előálló) pszichiátriai probléma (depresszió, szkizofrénia, paranoia) kizáró ok lehet. Min. 10, max. 25 résztvevő.

2. A tábor ideje: 2012. február 6-17 3. Jelentkezési határidő: január 30. Helye: Magyarózdi Terápiás Otthonban. Megközelíthető: Marosvásárhelyről Marosludasig A Terápiás Otthon telítettségétől függően a helyszín változhat.

6. Részvételi díj: 600 lej.

7. Felvételi beszélgetésre lehet jelentkezni 0723-779378. A beszélgetés munkatársunkkal való személyes találkozás keretében történik. Indokolt esetben (nagy távolság) telefonon is lehet.

8. Kérnek: • érvényes igazolást a családorvostól, hogy a résztvevőnek nincs fertőző betegsége • érvényes vérvizsgálat (hepatitis B, C) ill. tüdőszűrés-eredményt
• ha alkohol- vagy bárminemű függőségével, pszichiátriai vagy neurológiai betegséggel kórházi kezelésben részesült, hozza a zárójelentést (kibocsátó papírt)
• gyógyszeres kezelés esetén hozza az orvosi előírást és gyógyszereit

10. A részvétel feltételei
• Saját probléma alapfokú fel- és beismerése, valamint készség (motiváltság) a változásra
• Mindennemű alkoholfogyasztástól való tartózkodás a tábor ideje alatt.
• A Drogterápiás Otthon szabályai szerint a résztvevő nem tarthat magánál vágó-szúró szerszámot, alkoholos tartalmú testápoló szereket (pl. borotvaszesz) és gyógyszereket. Minden ilyesmit lead a bejövetelkor, hazamenetelkor pedig visszakapja.
• Egyéb szertől és tevékenységtől (pl. dohányzástól) való tartózkodás, amivel kapcsolatban a résztvevő segítséget igényelt.
• Minden programon való részvétel. (Igehirdetések, szenvedélybetegséggel kapcsolatos szemináriumok, orvosi előadás, kiscsoportos beszélgetés, személyes beszélgetés min. 2 alkalommal)
• Bemenetelkor/Esetenként csomagvizit. • Esetenként alkoholteszt (fiola).


Iskola másként – pályázat

A Tanügyi Minisztérium határozata értelmében az idei tanévben, a tavaszi vakációt megelőzően, 2012. április 2-6 között sor kerül az úgynevezett „Şcoala altfel” programra. Ennek lényege az, hogy a gyermekeknek be kell járni az iskolába, de a megszokott tanmenettől eltérően, más forgatókönyv szerint kell zajlódjon a tanítási hét.

A program célja az, hogy a diákok ismeretét tágítsák, fejlesszék, és nem a megszokott eszközökkel. Ennek kapcsán a Képezd Magad csapata szeretné fölhívni a figyelmüket két non-fomális képzési programra, amely ideális lehet az „Iskola másként” program 5 napjának kitöltésének egyikére. Játékos tanulás, amelyben a gyermekek választ kaphatnak kérdéseikre, másként tölthetnek el időt iskolatársaikkal és mindezt úgy, hogy közben jól érzik magukat!

Pályázat tartalma: 1. Önismereti képzés 10-11-12.-kes diákoknak

Időtartam: 1 iskolai nap. Ajánlott létszám: 25 fő

Egyéni és csoportos játékos gyakorlatok, amelyeknek segítségével közelebb kerülhetnek önmagukhoz, megismerve erősségeiket, gyengeségeiket, átlátva saját maguk és környezetük közötti kölcsönhatást, csapatmunkát.

2. Pályaválasztási képzés 11-12.-kes diákoknak 

Időtartam: 1 iskolai nap

Tartalom: egyéni és játékos gyakorlatok, amelyek által a jövőbeli pályaválasztásra vonatkozó döntéseiket megalapozottan hozhatják meg, kiválasztva a számukra legmegfelelőbb lehetőségeket személyiségük és képességeik függvényében.

Ajánlott létszám: 25 fő

Miért érdemes pályázni? 

 • a képzés hozzájárul a résztvevő gyermekek egyéni kompetencia fejlesztéséhez
 • a képzés hozzájárul a gyermekek egymás jobb megismeréséhez, ezáltal fejlesztve a társas kézségeket
 • a képzések alkalmával növelni lehet a résztvevő gyermekek önbizalmát
 • a képzések tematikai felépítése lehetővé teszi, hogy a gyermekek pontosabban és világosabban lássák azt, hogy hogyan képzelik el a jövőjüket
 • Mert érdemes kipróbálni a szórakoztató tanulást

Pályázási határidő: 2012. február 15. 

Pályáztatási kapcsolattartó: Gyávol Judit. Mail:   

Fontos tudnivalók: Az „Iskola másként” program alkalmával a Képezd Magad csapata 15 képzési nap igénylését teszi lehetővé. Ez azt jelenti, hogy az első 15 igénylő osztálynak vagy iskolának van lehetősége bekerülni a programba.
A képzéseket osztályok egyenként, vagy vegyes osztályok is igényelhetik azzal a feltétellel, hogy 25 főnél több nem lehet egy csoportban.
A képzésigénylés után vesszük fel a kapcsolatot az iskola kapcsolattartójával és egyeztetjük le azt, hogy milyen dátumon szeretné, hogy megtartsuk a képzést.
A képzéseket szakavatott, akkreditált képzők tartják
Az igénylő osztályoknak, vagy iskoláknak 40%-os önrésszel kell hozzájárulniuk a képzési nap kivitelezéséhez. 1 képzési nap összköltségének 6o%-át a Képezd Magad csapata vállalkozói támogatásokból biztosítja. Ennek értelmében az igénylő iskola, vagy osztályok anyagi hozzájárulása 405 RON+utazási költség 1 képzési nap esetén (16,2 RON/diák).
A Képezd Magad csapata biztosítja a képzőt (képzőket), a képzés kivitelezéséhez szükséges eszközöket, valamint minden résztvevő diák részére részvételi oklevelet, illetve nyomtatott képzési anyagokat.


Verseny: Haikura, haibunra várva

A haiku témája: kavics. A Cédrus Művészeti Alapítvány mindenkit örömmel vár, aki a magyar nyelvű haikuirodalmat szép szerzésekkel gazdagítani szeretné. Saját műveket (esetleg fordításokat?) várunk, közöletleneket. Terjedelmi megkötés („darabszám”) voltaképp - nincs. A tematikusság – kötelező.

(Haibun: rövid prózában kibontott haiku, prózai haikuutazás). haiku a japán költészet egyik jellegzetes versformája. (Ne érezze magát kirekesztettnek azonban az sem, aki a haiku japán „testvéreinek” vala-melyikébe formálja impresszióit. Szabad a pálya, pusztán ezen alkotásokkal publikálási szán-dékaink szerint később foglalkozunk.)

A határidő: 2012. február 20., hogy a beérkező művek legjavát a Napút folyóirat márciusi számában már közzé is tehessük.

A tavasz folyamán módot találunk arra, hogy pályamunkák beküldői közül sokan szemé-lyesen is találkozhassanak egymással a kiírók által biztosított helyen, ahol közönség előtt ol-vashatják fel sikeres alkotásaikat… (Ezért is kérjük a minél pontosabb lakáscím-, ímélcím-, telefonszám-megadást!)

Küldésre fel!
A „pályázathoz” jelentkezési lap nem tartozik, nevezési díj nincsen. A pályamunkákat személyesen a kiadóban, elektronikus úton (
 ) vagy postán fogadjuk (cím: Budapest, 1014, Szentháromság tér 6. mfsz. 29.) a szerző elérhetőségeinek megjelölésével.


Töredékek - I. MIÚJSÁG.zip Fotóverseny

Életünk pillanatok egymásutániságából tevődik össze, és rendeződik egy kerek egésszé. Ennek fényében a pályázatra olyan fotókat várunk, amelyek néhány pillattöredéket ragadnak ki a hétköznapokból. Ragadd meg minden nap a lényeget, és mutasd meg az egyedi töredékeket.

A marosvásárhelyi Sapientia EMTE diákújsága, a MIÚJSÁG.zip fotópályázatot hirdet marosvásárhelyi fiatalok számára „Töredékek” címmel. A téma mondhatni kötetlen, hiszen magába foglal mindent, ami minket körülvesz, de mégis, a feladat sikeres teljesítéséhez elvárt az eredetiség és az egyedi, kreatív látásmód.

Egy személy 3–5 fotóval nevezhet a versenyre. A pályamunkákat és a jelentkezési lapot 2012. február 13-án 18.00 óráig várjuk a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. címre, csatolva. A Jelentkezési lap és a Részvételi Szabályzat letölthető a www.facebook.com/miujsag oldalról. A versenyzők sikeres jelentkezés esetén visszajelzést kapnak. A munkák a beérkezés sorrendjében felkerülnek a www.vasarhely.ro honlapra, a közönségszavazás ott zajlik majd.

A szakmai zsűri által legjobbnak ítélt pályamunkákat egy kiállításmegnyitó keretében jutalmazzuk. A verseny fődíja 500 lej, amelyet az a versenyző vihet haza, aki a zsűri értékelései alapján a legmagasabb pontszámot éri el. A közönségszavazás során legtöbb szavazatot összegyűjtő fotó tulajdonosa szintén 500 lejes pénzjutalomban részesül a www.vasarhely.ro felajánlásából. A díjazás során különdíjak is kiosztásra kerülnek.

A Részvételi Szabályzat letölthető innen.

A Jelentkezési Lap letölthető innen (ha a böngésződ nem jeleníti meg, akkor ide kattintva letöltheted .doc formátumban).


Design afternoon

Kezdő designer vagy és szeretnéd a neved ismertté tenni?

Jelentkezz a preszelekcióra és munkáidat kiállítjuk, az általad vart ruhákat bemutajuk a \\\"Design afternoon\\\" keretén belül, melyet Marosvásárhelyen a Zanza kávézóban tartunk április 7-én. A rendezvény célja a kezdő designerek segítése karrierjük kezdetén.

Jelentkezni a szervezőknél a e-mail címen lehet vagy facebookon Máthé Annamáriánal január 25-ig.


Egypercesek- színpadra! pályázat

Örkény István születésének 100. évfordulója tiszteletére az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet (OSZMI) versenyt hirdet középiskolás diákok számára.

A szerző „Egyperces novelláiból” szabadon válogatva s z í n p a d i    p r o d u k c i ó k a t várunk maximum 15 percben, tetszőleges stílusban. Az értékelésnél fő szempont, hogy a szerzői életműhöz méltó és humorban gazdag előadások szülessenek. Az elkészült alkotásokat kérjük DVD- n eljuttatni az OSZMI címére. A jelentkezés függvényében tervezünk előzetes megnézéseket. Ezek részleteiről később adunk tájékoztatást.

A verseny menete:

 • Jelentkezési határidő: 2012. február 15. (telefonon vagy e-mailen)
 • Elkészült produkciók (DVD) beérkezési határideje: 2012. március 30.
 • Eredményhirdetés: 2012. április 10.
 • A legjobb alkotások bemutató gálája: 2012. április 15.
 • Helyszíne: Örkény Színház

Kérjük a produkciók maximált időtartamát komolyan venni, a részvétel feltétele ez is! A produkciókat neves zsűri értékeli majd.

Nyeremények: Az ünnepélyes gálán való részvétel továbbá könyvek és hangoskönyvek, színházjegyek, zenei CD-k.

Jelentkezés, információ: Szebényi Ágnes, 1 375 1184/105   Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

A pályamunkákat az alábbi címre kérjük küldeni:  OSZMI 1013 Bp. Krisztina krt. 57.

Forrás: http://szinhaziintezet.hu/

 

Aktuális

- - - - - - - - - - - -

A KISTERSEG.RO folyamatosan újul, bővülnek, töltődnek a menüpontok, ahol a Székelykeresztúrhoz tartozó térségről és a honlapot működtető szövetség tevékenységeiről kaphatnak információkat a böngészők. Megjegyzéseket, észrevételeket az office@kisterseg.ro-ra várunk!...

 

 

Design Compass corp
eolex_logo

Eolex fotó stúdió