Kisterseg
fotogaleria11
fotogaleriavideogaleria1

SZÉKELYKERESZTÚR kistérségének hivatalos információs portálját böngészi. Köszöntjük látogatónkat! Kellemes tallózást az oldalon és élmény dús időtöltést TÉRSÉGÜNKBEN!

Pályázatfigyelő 2012.02.29.

 

Diák Menedzsment Bajnokság 2012

Pályáztató:  EcoSim Kft. Határidő:           2012. március 21.

Kipróbálnád magad vezetőként? Egyetemi vagy főiskolai hallgató vagy? Szeretnél Te is belelátni egy vállalat működésébe? Ha úgy érzed, Te lennél a legjobb vállalatvezető, akkor ez itt a Te helyed! A Diák Menedzsment Bajnokság üzleti szimulációs játékra épülő országos verseny, melyre gazdasági hallgatók mellett minden érdeklődő diákot várunk.

www.facebook.com/diakverseny

Az NKA Szépirodalom és ismeretterjesztés kollégiumának nyílt pályázati felhívása alkotói támogatásra

Pályáztató:  Nemzeti Kulturális Alap - NKA

Határidő:     2012. március 20.

Pályázati cél: A Szépirodalom és Ismeretterjesztés Kollégiuma a Magyar Szak- és Szépirodalmi Szerzők és Kiadók Reprográfiai Egyesülete szakmai keretét kiegészítve alkotói támogatást kíván nyújtani. A támogatás formája: vissza nem térítendő támogatás. Pályázók köre: szépirodalmi, valamint tudományos, ismeretterjesztő és szakkönyvek szerzői, mint magánszemélyek.

Az NKA Szépirodalom és ismeretterjesztés kollégiumának nyílt pályázati felhívása irodalmi és ismeretterjesztő rendezvények támogatására

Pályáztató:      Nemzeti Kulturális Alap - NKA

Határidő:        2012. március 20.

Pályázati cél: A Szépirodalom és Ismeretterjesztés Kollégiuma magas színvonalú, több éves hagyománnyal rendelkező irodalmi és ismeretterjesztő rendezvények - szakmai táborok, fesztiválok, konferenciák, író–olvasó találkozók, olvasás-népszerűsítési programok – megvalósulását kívánja támogatni. A támogatás formája: vissza nem térítendő támogatás


A kulturális fesztiválok kollégiumának nyílt pályázati felhívása kulturális fesztiválok támogatására

Pályáztató:

Nemzeti Kulturális Alap - NKA

Határidő:

2012. március 12.

A pályázat célja: kulturális fesztiválok támogatása és ezen keresztül a magyar kultúra pozíciójának, rangjának és színvonalának megőrzése és erősítése. A kollégium elsődlegesen a kiemelkedő kulturális értékeket létrehozó és bemutató fesztiválokat támogatja.

Pályázati feltételek: a pályázaton olyan kiemelkedő értékekkel bíró kulturális fesztiválok rendező szervezetei vehetnek részt, amely események  költségvetésének kiadásai meghaladják a 20 millió Ft-ot, költségvetési forrásaik között szerepel bevétel, az eseményről tételes és részletes költségvetést nyújtanak be, amely tartalmazza valamennyi költségvetési sor részletes leírását és indoklását.


A Kulturális Fesztiválok Kollégiumának nyílt pályázati felhívása az Európai Bizottság Kultúra Keretprogramjában (2007–2013) résztvevők számára

Pályáztató:

Nemzeti Kulturális Alap - NKA

Határidő:

2012. március 12.

A Kollégium pályázatot hirdet az Európai Bizottság Kultúra keretprogramjának (2007-2013) a következő fejezeteiben támogatást elnyert projektekben közreműködő magyarországi illetve határon túli magyar szervezetek támogatására:

1.1. terület: Többéves együttműködési projektek, 1.2.1. terület: Együttműködési projektek, 1.3.5. terület: Együttműködési projektek harmadik országokkal, 1.3.6. terület: Európai kulturális fesztiválok támogatása, 3.2. terület: A kultúrpolitika elemzésével foglalkozó szervezetek közötti együttműködési projektek. A pályázat célja: az EU-s pályázat önrész meghatározott hányadának biztosítása. A támogatás formája: vissza nem térítendő támogatás.


NKA: Pályázati felhívás Művészeti, alkotó jellegű és honismereti nyári közművelődési célú nyári táborok szakmai programjainak, valamint az élő népművészet országos, regionális és megyei hatókörű alkotótáborainak megvalósítására

Pályáztató:

Nemzeti Kulturális Alap - NKA

Határidő:

2012. március 19.

Téma: művészeti, alkotó jellegű és honismereti nyári bentlakásos (tematikus, naponta legalább 6 órás szakmai tartalommal, nem a pályázó székhely településén megvalósuló, minimum 4 éjszaka időtartamú) közművelődési célú nyári táborok szakmai programjainak, valamint az élő népművészet (néptánc, népzene, tárgyalkotó népművészet) országos, regionális és megyei hatókörű alkotótáborainak megvalósítására, és mindkét terület szakmai továbbképzéseinek lebonyolítására. A pályázók köre: • közművelődési intézmények, önkormányzatok (melyek közművelődési rendeletük szerint közművelődési színteret működtetnek), • megyei (fővárosi) közművelődési szakmai tanácsadó, szolgáltató szervezetek, • bejegyzett, alapfeladatként közművelődési tevékenységet folytató közművelődési célú egyesületek, alapítványok, közhasznú minősítésű és kiemelten közhasznú nonprofit célú gazdasági társaságok, • a helyi önkormányzattal közművelődési feladatvállalásra megállapodást kötött jogi személyek és egyéni vállalkozók, • népművészettel foglalkozó magyarországi és határon túli egyesületek, alapítványok és intézmények.


NKA: Pályázati felhívás Közművelődési és népművészeti programok, felmenő rendszerű amatőr művészeti találkozók, szakmai konferenciák, kiállítások, fesztiválok

Pályáztató:

Nemzeti Kulturális Alap - NKA

Határidő:

2012. március 19.

A pályázat célja: a közművelődés és népművészet 2012. évi szakmai tevékenységének fejlesztése és megújítása A támogatás formája: valamennyi altémánál vissza nem térítendő támogatás. A támogatás forrása a Magyarország 2012. évi központi költségvetéséről szóló 2011. évi CLXXXVIII. törvény LXVII. Nemzeti Kulturális Alap fejezet. A pályázatok fénymásolásra kerülnek, ezért kérjük, hogy a beküldött anyagokat semmilyen módon ne tűzzék, fűzzék, spirálozzák stb. egybe! 1. Közművelődési és népművészeti programok, felmenő rendszerű amatőr művészeti találkozók, szakmai konferenciák, kiállítások, fesztiválok –közművelődési programok esetében városi, kistérségi, megyei és országos, népművészeti programoknál/ eseményeknél/ megyei, országos és nemzetközi hatókörű programok megrendezésére. Altéma kódszáma: 3607 A rendelkezésre álló tervezett keretösszeg: 120 millió Ft


NKA: Pályázati felhívás rendszeres táncházi programok megvalósítására

Pályáztató:

Nemzeti Kulturális Alap - NKA

Határidő:

2012. március 19.

Rendszeres (legalább három éve működő), olyan táncházi programokra, amelyek a megvalósítási időszakon belül legkevesebb 6 alkalommal, illetve heti-havi rendszerességgel kerülnek megrendezésre. Előnyt élveznek azok a táncházak, amelyekhez játszóház és/vagy kézműves foglalkozás kapcsolódik. Altéma kódszáma: 3608 A rendelkezésre álló tervezett keretösszeg: 20 millió Ft A pályázók köre: A népművészettel foglalkozó magyarországi és határon túli: - egyesületek, - alapítványok, - intézmények.


LANT ÉS PARITTYA - Kritikaírói pályázat

Pályáztató:

KuK (Kultúra&Kritika), a PPTE-BTK Esztétika Tanszék kritikai portálja

Határidő:

2012. március 15.

Kosztolányi Dezső szavaira emlékezve kritikaírói pályázatot hirdetünk! „Lant és parittya: a kritikus ősi jelképe. Zeneszerszám és fegyver összecserélődik a művészetben. Olykor a kritikus a parittya szárán játszik el egy melódiát. Máskor viszont lanttal kell agyonvernie egy-egy irodalmi Góliátot.” Ha elmúltál 16, várjuk művészeti alkotásról írt magyar nyelvű 3000-5000 karakter terjedelmű, eddig még nem publikált kritikádat e-mailben, jeligével ellátva a  Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. címre, melyet majd diákfőszerkesztőnk csak a jeligét feltűntetve továbbít a zsűrinek.


Nyílt pályázat a MiniJazz Fesztivál logójának a megtervezésére

Pályáztató:

Mini Jazzfestival Csíkszereda szervezőcsapata

Határidő:

2012. március 8.

A IV. Csíkszeredai Nemzetközi MiniJazz Fesztivál szervezőcsapata nyilvános pályázatot hirdet a fesztivál logójának megtervezésére. A nyertes pályázó díja 1000 lej. A második és a harmadik helyezett munkáját is értékeljük, a második helyezettnek két, a harmadik helyezettnek egy ingyenjegyet ajánlunk fel a fesztivál mindhárom napjára. A munkák a fesztivál Facebook oldalán lesznek megtekinthetőek, és azt a munkát közönségdíjasnak minősítjük, amelyiket a legtöbben like-olnak március 20-ig, a készítője pedig ugyancsak két ingyenjegyet kap mindhárom napra.


Mátyás király Gyerekkori Naplója - Pályázati kiírás

Pályáztató:

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács

Határidő:

2012. május 12.

Az EMNT Kolozs megyei szervezete, a Donát Alapítvánnyal, valamint a Magyar Ifjúsági Tanáccsal (MIT) együttműködve, Mátyás király 569. születési évfordulójára emlékezve pályázatot hirdet Mátyás király gyerekkori naplója címmel. Képzeljük el, hogy megtalálták legendás királyunk, az igazságos Mátyás gyerekkori naplójának egyik lapját, aminek képzeletbeli tartalmát a pályaműben kell feldolgozni. Olyan eredeti, jól megszerkesztett, ötletes kisprózai műveket (novella, tárca, elbeszélés, karcolat, humoreszk stb. műfajban) várunk, amelyekben a megtalált naplóbejegyzés látványosan jelenül meg. Korosztályos kategóriák: I. kategória: V–VIII. osztályosok II. kategória: IX–XII. osztályosok Mindkét kategóriában 3 fős csoportok pályamunkáit várjuk. A történeteket illusztrációkkal lehet gazdagítani. Terjedelem: 2–5 oldal. A pályázatra beérkezett alkotásokat szakemberekből álló bírálóbizottság értékeli.


Communitas Alapítvány: Ifjúság közéleti tevékenységének támogatása, 2012

Pályáztató:

Communitas Alapítvány

Határidő:

2012. március 20.

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség pályázatot hirdet a Kisebbségi Tanács 2012. évi alapjából, az ifjúság közéleti tevékenységének támogatására. A támogatásra jogi személyiséggel rendelkező civil szervezetek és diákszervezetek valamint azok tagszervezetei (ebben az esetben a pályázatot/nyilatkozatot a jogilag bejegyzett szervezet pecsétjével kell hitelesíteni), és diáktanácsok pályázhatnak. Csak 2012. március – szeptember időszakban sorra kerülő programok megvalósítására lehet pályázni. A Romániai Magyar Demokrata Szövetség a pályázatok lebonyolításával a Communitas Alapítványt bízta meg. Egy szervezet maximum 5 pályázatot nyújthat be. PÁLYÁZNI AZ ALÁBBI TÉMAKÖRÖKBEN LEHET: Országos szervezeteknek: országos szintű rendezvények támogatása, melyek serkentik a szülőföldön maradást (országos szervezetnek tekinthető minden olyan szervezet, amelynek legalább 3 megyében van tagszervezete); Megyei és városi szervezeteknek: a közösségformáló tevékenységek támogatására; Vidéken működő szervezeteknek: a vidéki fiatalok közösségi szerepvállalását elősegítő programok támogatására; Szórványban működő szervezeteknek: a magyar anyanyelv és kulturális örökség, valamint hagyományápoló programok támogatására, mely az ott élő magyar közösségek megerősítését célozza; Diákszervezetek: a diákokat összetartó szakmai és szabadidős tevékenységek támogatására.


Communitas Alapítvány: Művelődési tevékenység támogatása, 2012

Pályáztató:

Communitas Alapítvány

Határidő:

2012. március 21.

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség pályázatot hirdet a Kisebbségi Tanács 2012. évi alapjából, a jogi bejegyzéssel rendelkező civil szervezetek, intézmények, egyházközségek kulturális tevékenységének támogatására. A Romániai Magyar Demokrata Szövetség a pályázatok lebonyolításával a Communitas Alapítványt bízta meg. PÁLYÁZNI AZ ALÁBBI TÉMAKÖRÖKBEN LEHET: hagyományőrző rendezvények és képzések (népzene, néptánc, népművészet); műkedvelő- és hivatásos művészeti rendezvények, képzések és belföldi kiszállások résztámogatása (fesztiválok, kórustalálkozók, szimfonikus- és fúvószenekarok rendezvényei, stb.); népfőiskolai képzés (gazdasági, szociális, társadalomtudományi jellegű képzések, nem szakemberek számára); a magyar kultúrával kapcsolatos versenyek, vetélkedők; a magyar kultúra jeles évfordulóira szervezett rendezvények támogatása, emlékjelhagyások avatási ünnepsége; közösségfejlesztő tevékenységek; magyar épített kulturális örökség felmérése és népszerűsítése; művészettörténeti kutatások támogatása; Magyar Házak kulturális rendezvényeinek támogatása.


Communitas Alapítvány: Sporttevékenységek támogatása, 2012

Pályáztató:

Communitas Alapítvány

Határidő:

2012. március 19.

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség pályázatot hirdet a Kisebbségi Tanács 2012. évi alapjából sporttevékenységek támogatására. A támogatásra jogi személyiséggel rendelkező civil szervezetek valamint jogi személyiséggel rendelkező sportklubok pályázhatnak. A 2012. március-december időszakban sorra kerülő programok megvalósítására lehet pályázni. A Romániai Magyar Demokrata Szövetség a pályázatok lebonyolításával a Communitas Alapítványt bízta meg. PÁLYÁZNI AZ ALÁBBI TÉMAKÖRÖKBEN LEHET: A. Nemzetközi tornán való részvétel utazási költségeinek résztámogatása. A kiírás az utánpótlásra, gyerekcsapatokra vonatkozik, felső korhatár 18 év. Folyamatos kiírás. B. Országos szintű sport és szabadidős rendezvények résztámogatása.


Communitas Alapítvány: Szórványgondozó lelkészek utazási költségeinek résztámogatása, 2012

Pályáztató:

Communitas Alapítvány

Határidő:

2012. március 22.

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség pályázatot hirdet a Kisebbségi Tanács 2012. évi alapjából, a szórványgondozó lelkészek utazási költségeinek résztámogatására. A 2004-től folyamatosan meghirdetett felhívásra pályázhatnak azok az erdélyi és regáti lelkészek, akik az egyházi központon kívül kétheti rendszerességgel legkevesebb két, a magyarság számarányát tekintve etnikai-nyelvi szórványközösségben végeznek templomi és gyülekezeti, mise-, istentiszteleti-, gyülekezetgondozási és közösségépítési szolgálatot. Figyelem: a pályázat nem vonatkozik a magyar nyelvi környezetben végzett felekezeti szórványgondozó munka támogatására! A pályázati űrlap mellé kötelező csatolni a szolgálati igazolást, melyben a felettes egyházi hatóság (főesperesség, kör, egyházmegye) igazolja, hogy a lelkész kétheti rendszerességgel milyen közösségek szolgálatát látja el (közösség neve, lélekszáma). A Romániai Magyar Demokrata Szövetség a pályázatok lebonyolításával a Communitas Alapítványt bízta meg.


Communitas Alapítvány: Szórványban folyó oktatási tevékenységek támogatása, 2012

Pályáztató:

Communitas Alapítvány

Határidő:

2012. március 22.

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség pályázatot hirdet a Kisebbségi Tanács 2012. évi alapjából, a szórványtelepülésekről származó tanulók, illetve szórványban oktató pedagógusok támogatására, amennyiben a magyar tannyelvű kötelező oktatás (0-XII osztály) résztvevői. A Romániai Magyar Demokrata Szövetség a pályázatok lebonyolításával a Communitas Alapítványt bízta meg. PÁLYÁZNI AZ ALÁBBI TÉMAKÖRÖKBEN LEHET: A. Bentlakási költségekhez való hozzájárulás szórványból származó tanulók számára. (Szállás és étkezési költségek résztámogatása számolható el.) B. Szórványból beiskolázott tanulók ingázási költségeihez való hozzájárulás, abban az esetben, ha nem kapnak állami költségtérítést. (Nem számolhatóak el jegyek és bérletek.) Mindkét esetben (A és B) a kollégiumot fenntartó iskolák, szervezetek vagy alapítványok pályázzák meg azon bentlakó és/vagy ingázó diákok számára, akik lakhelyükön, az adott szinten nem tanulhatnak magyarul, és ahol a családban az egy főre eső, az összes adózott keresetekből származó, nettó jövedelem egyhavi értéke nem haladja meg a 700 RON minimálbért. C. Szórványban dolgozó pedagógusok ingázási költségeihez való hozzájárulás, abban az esetben, ha nem kapnak állami költségtérítést. Az érdekelt pedagógusok egyénileg pályázzák meg, abban az esetben, ha a családban az egy főre eső, az összes adózott keresetekből származó, nettó jövedelem egyhavi értéke nem haladja meg a 800 RON-t.


Communitas Alapítvány: Szórványközösségek támogatása, 2012

Pályáztató:

Communitas Alapítvány

Határidő:

2012. március 22.

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség pályázatot hirdet a Kisebbségi Tanács 2012. évi alapjából, a szórványközösségek érdekében programokat szervező, jogi bejegyzéssel rendelkező intézmények, egyesületek, egyházközségek tevékenységének támogatására. A Romániai Magyar Demokrata Szövetség a pályázatok lebonyolításával a Communitas Alapítványt bízta meg. PÁLYÁZNI A KÖVETKEZŐ TÉMAKÖRÖKBEN LEHET: szórvány-táborközpontok működtetéséhez való hozzájárulás, közösségi (magyar) házak programjainak működtetése és infrastrukturális fejlesztése, közösségépítési és kistérségi programok (neves személyiségek meghívásával, különböző közösségi csoportok részvételével, szórványtelepülések egymás közötti kapcsolatainak kialakítása közös programok keretében).


Communitas Alapítvány: oktatók, kutatók tudományos tanácskozásokra, fesztiválokra, művészeti mesterkurzusokra való kiutazásának résztámogatása, 2012

Pályáztató:

Communitas Alapítvány

Határidő:

2012. március 19.

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség pályázatot hirdet a Kisebbségi Tanács 2012. évi alapjából oktatók, kutatók számára külföldi tudományos tanácskozásokra, fesztiválokra előadói minőségben, valamint művészeti mesterkurzusokra való kiutazásának résztámogatására (kizárólag utazási jegyek, bizonylatok költsége). A 2012. március – december közötti időszakban sorra kerülő utazások támogatására lehet pályázni. A Romániai Magyar Demokrata Szövetség a pályázatok lebonyolításával a Communitas Alapítványt bízta meg. PÁLYÁZÁSI FELTÉTELEK: On-line pályázás: A hatékonyabb feldolgozás, pályázati adminisztráció és gyorsabb döntéshozatal érdekében a Communitas Alapítvány 2007-től bevezette az on-line pályázási lehetőséget. Az internetes pályázatkezelő rendszer jelenleg a pályázási folyamatra terjed ki, a pénzügyi és szakmai beszámolók papíron történnek. On-line pályázás esetén a pályázónak szükséges beküldenie a regisztrációt követően kitöltött, lepecsételt és aláírt nyilatkozatot, amely a beküldött pályázatait hivatott hitelesíteni.


Samsung alkalmazás fejlesztői verseny

Pályáztató:

Samsung Electronics Magyar Zrt.

Határidő:

2012. március 16.

Tudjuk, hogy a kiváló ötletek megvalósításához is pénz kell, ezért a legigéretesebb Android alkalmazástervek kivitelezését támogatjuk. A versenyt három kategóriában hirdetjük meg. Mindhárom kategóriában egy-egy nyertest választ a szakmai zsűri, akik az alábbi pénzdíjazásban részesülnek: Egyszerű alkalmazás kategória: 200.000 Ft Összetett alkalmazás kategória: 800.000 Ft komplex alkalmazás kategória: 2.000.000 Ft A kategóriák részletes leírását a Versenyszabályzat tartalmazza.

 

Aktuális

- - - - - - - - - - - -

A KISTERSEG.RO folyamatosan újul, bővülnek, töltődnek a menüpontok, ahol a Székelykeresztúrhoz tartozó térségről és a honlapot működtető szövetség tevékenységeiről kaphatnak információkat a böngészők. Megjegyzéseket, észrevételeket az office@kisterseg.ro-ra várunk!...

 

 

Design Compass corp
keresztur_cimer
Székelykeresztúr város önkormányzata