Kisterseg
fotogaleria11
fotogaleriavideogaleria1

SZÉKELYKERESZTÚR kistérségének hivatalos információs portálját böngészi. Köszöntjük látogatónkat! Kellemes tallózást az oldalon és élmény dús időtöltést TÉRSÉGÜNKBEN!

palyazatfigyelo 2012.03.27.

 

Akkreditált panzióvezető képzés

Administrator pensiune turistica - Lehetőség nyílik az Oktatás- és Munkaügyi Minisztérium által hitelesített akkreditált oklevél megszerzésére. Időtartama: 5 egymás utáni hétvége. Időpont: 2012. április 13 - május 11. között. Helyszín: Csíkszereda

Egy törvényerejű rendeletnek megfelelően: „a turisztikai panziók vezetőinek kötelezően részt kell venniük egy szakmai képzésen és képzett személyzetet kell alkalmazniuk\".

Nemcsak azért ajánlott részt venni a panzió adminisztrátor tanfolyamon, mert ennek elvégzését a turisztikai létesítmény engedélyeztetéskor kötelezi a törvény, a tanfolyamon résztvevők ugyanis: Betekintést kapnak a turizmus rendszerére; Megtanulják azt, hogy a különböző területen kifejtett turisztikai tevékenységek (szállás, ellátás, információszolgáltatás, idegenvezetés, infrastruktúra, stb.) összefüggnek, és csak akkor lehet igazán sikeres gazdasági vállalkozás, ha ezekre tekintettel vannak az üzletemberek; Elsajátítják azokat az alapfogalmakat, fontosabb alapvető ismereteket, törvénykezést, pénzügyi ismereteket, amelyek sajátosak a turisztikai menedzsment és marketing területén; Betekintést kapnak a turista és a szolgáltató közötti kommunikációba is, valamint a protokoll, etikett szabályaiba; Továbbá az üzleti élet sikerességének nélkülözhetetlen reklámeszközeiből is kapnak ízelítőt.

Az elméleti órákat olyan gyakorlati foglalkozások is kiegészítik, mint egy adott terület turisztikai potenciáljának felmérése, turisztikai programok készítése, kommunikációs szerepjátékok, vagy hatékony PR eszközök készítése, szerződéskötések módjai.

A képzés célcsoportja: akik minősíttetni szeretnék a panziójukat, de hiányzik a megszerzett szakmai hozzáértés formális elismertetése; ezt a szakmát az érvényes szakmai standardoknak megfelelően szeretnék folytatni, panzió ügyvezetőként. Akik szeretnének elhelyezkedni a turisztika területén vagy turisztikai vállalkozást szeretnének beindítani; turisztikai pénzalapokat szeretnének lehívni.

A képzés moduljai: Turizmus és szállodai alapismeretek, Kommunikáció a turizmusban, Panzió és turisztikai szolgáltatások promoválása, Turisztikai termék közvetlen promoválása, Ügyfél reklamációk kezelése, Turisztikai törvény- és jogalkotási alapfogalmak, Könyvelési, gazdasági és pénzügyi ismeretek, Ügyfelekkel való szerződéskötés

Részvételi díj: 820 lej/személy, amely tartalmazza az elméleti és gyakorlati oktatás, illetve a vizsga díját, a képzés elektronikus formában átadott anyagának ellenértékét, a szünetekben fogyasztható kávé, ásványvíz árát is, a képzés díját le lehet írni a profit- ill. a jövedelemadóból.

Jelentkezési határidő: 2012. április 5. Elérhetőségeink és bővebb információ: Tel. 0740-367023, e-mail:  Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. , web: www.edutechconsulting.ro

A jelentkezés feltétele: legalább érettségi vizsga

Jelentkezéshez szükséges iratok: Személyi igazolvány másolat, Születési bizonyítvány másolat, Házassági bizonyítvány másolat, Legmagasabb iskolai végzettséget igazoló okirat másolata, Jelentkezési lap. A hatékony munka érdekében a résztvevők száma korlátozott!

Támogatás gazdáknak a vadkárok elhárításában – Pályázat villanypásztor vásárlásának finanszírozására

Pályáztató intézmény: Hargita Megye Tanácsának Vidékfejlesztési Egyesülete

A pályázat célja: Hargita Megye Tanácsa 2010–2020-as időszakra kiadott Agrárfejlesztési Stratégiája 1. fejlesztési tengelyének értelmében a hivatalosan bejegyzett, tulajdonosi társulások és vadászegyesületek tevékenységének a támogatása és fejlesztése, amelyek székhelye azon településen található, melyek önkormányzata tagja Hargita Megye Tanácsa Vidékfejlesztési Egyesületének vagy megyei érdekeltségűek.

A pályázók köre: Hargita megyei tulajdonosi társulások és vadászegyesületek.

Pályázatok célterületei: villanypásztor megvásárlásának a támogatása vadkárok elhárítása érdekében. Előirányzott keretösszeg: 45.000 lej. A vissza nem térítendő támogatás a pályázat összköltségének a 49%-a. leadási és iktatási határidő: 2012. április 15, 15.00 óra. 

További információ, a pályázási űrlap, a pályázási útmutató igényelhető a közhasznú egyesület székhelyén – Csíkszereda, Szabadság tér 5. szám, Hargita Megye Tanácsának 244/B irodájában, telefon: 0740169850, e-mail cím: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. . A pályázat benyújtható: egy példányban lezárt borítékban Hargita Megye Tanácsának 244/B irodájába (Csíkszereda, Szabadság tér 5. szám). A hiányos és határidő után beérkezett pályázatokat nem bíráljuk el.

Gyakornoki állás a Tabula Egyesületnél

TABULA Egyesület 1 gyakornoki állást hirdet projektmenedzsment területén. Olyan személy jelentkezését várjuk aki ezen a szakterületen szeretné elkezdeni karrierje építését.

Gyakornokság időtartama: április 2 – 2013. április 1. A gyakornoki tevékenység heti 30 óra a TABULA Marosvásárhelyi irodájában, amit hétköznapokon 9-17 óra között, rugalmasan oszthatsz be.

Ha élsz a lehetőséggel: 

 • Gyakorlatba ültetheted az egyetemen tanultakat, így szakmai tapasztalatot nyersz,
 • Tagja lehetsz egy fiatal, dinamikus, folyamatosan fejlődő szervezetnek,
 • Lehetőséged adódik különböző területeken tevékenykedő szakemberekkel való ismerkedésre,
 • Rugalmas „munkaidő”, a saját igényeidhez alakíthatod,
 • Mindezek mellett havi juttatásban is részesülsz.

Mit várunk cserébe? Projektmenedzsment: A gyakornokság 12 hónapja alatt részt veszel a Tabula Egyesület különböző projektjeinek lebonyolításában, konferenciák és egyéb események szervezésében. Jelentkezni egy fényképpel ellátott, EUROPASS formátumú szakmai önéletrajzzal lehet az  Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. elektronikus postacímen. A jelentkezéshez minden érdeklődő a TABULA által kidolgozott, a szakterületnek megfelelő feladatot végzi el: Projektmenedzsment. A feladat a Tabula Egyesület projektjeiben való bekapcsolodás, aktiv részvétel.

Humorista kerestetik! - 9. Erdélyi Humorfesztivál

Vicces vagy? A 9. Erdélyi Humorfesztiválon 1000 RON-nal jutalmazzuk Erdély legjobb amatőr humoristáját. Készülj egy 5 perces saját vicces szöveggel, monológgal, paródiával, jelenettel – és tied lehet ez a pénz.

A jelentkező humoristák – egyedül vagy társulatként –, a saját humoreszkjüket, jelenetüket, stand up-jukat kell előadják a fesztivál egyik helyi szintű előválogatásán.Közülük a legjobbak meghívást kapnak a Humorfesztivál döntőjére (2012. április 27., Kolozsvár), ahol egy szakmai zsűri értékeli majd a produkciókat. Mindegy mit adsz elő, a lényeg, hogy vicces legyen.

A szervezők vállalják a jelentkezők útiköltségeit a kolozsvári döntőre, és szállást is biztosítanak a verseny időszakára. Jelentkezni névvel, telefonszámmal a  Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. drótpostacímen lehet2012. március 30.-ig, ugyanitt bármilyen versennyel kapcsolatos kérdésre is válaszolunk.

Oktatást Mindenkinek - Globális Nyomon Követési Jelentés és Rajzverseny

A 2012-es év harmadik negyedében várható az Oktatást Mindenkinek Globális Nyomon Követési Jelentés megjelenése. A beszámoló középpontjába helyezi azokat a készségeket fejlesztő programokat, amelyek növelhetik a fiatalok elhelyezkedési lehetőségeit valamint esélyeit egy jobb életre. A fiatalok világszerte úgy hagyják el az oktatási intézményeket, hogy nem rendelkeznek azokkal a készségekkel és tapasztalatokkal, amelyekre szükségük van a társadalomban való boldoguláshoz és a megfelelő munkahelyen való elhelyezkedéshez. A jelentés olyan tanulmányokat és oktatási módszereket mutat be, amely programok a gazdaságilag és szociálisan fejlett társadalmakban már sikerrel jártak.

A jelentés előkészítésében részt vesznek ifjúsági és civil szervezetek, bloggerek valamint egyetemi csoportok annak érdekében, hogy minél szélesebb párbeszéd alakuljon ki nevelésügyi, oktatásügyi, képzettségi és elhelyezkedési kérdésekről. Ennek érdekében az UNESCO létrehozott egy olyan honlapot, ahol a fiatalok hallathatják a hangjukat, elmondhatják, hogy szerintük milyen oktatási és készségfejlesztési programokra lenne szükségük a munkaerőpiacon (http://youth-skills-work.tumblr.com/), valamint a fiatalok számára meghirdetett egy grafikai/illusztrációs versenyt, amelynek célja a következő jelentés borítójának a megtervezése.

Az UNESCO által meghirdetett design verseny célcsoportja a 18-24 évesek. A verseny célja olyan rajzok, grafikák vagy eredeti elkészítése és beküldése, amelyek témája az ifjúság, a tapasztalatok és a munka.

A nyertes alkotása a 2012-es jelentésben kerül bemutatásra valamint a nyertes egyPárizsi körutazásban is részesül.

Az alkotások beküldésének határideje 2012. április 1. 

További információ az alábbi honlapon: www.efareport.unesco.org

A Bethlen Gábor Alapkezelő erdélyi kirendeltségének pályázati kiírása

A pályázat célja A Romániában élő magyarság szülőföldjén való boldogulásának, Magyarországgal való sokoldalú kapcsolatai ápolásának és fejlesztésének előmozdítása, magyar nemzeti azonosságtudatának megerősítése az oktatás és a kultúra támogatása jegyében. A felhívás a magyarság összetartozása jegyében értékteremtő, konkrét szellemi és/vagy tárgyi eredményt felmutatni tudó programok megvalósítására szeretne ösztönözni, e célokat tükröző igényes, minőségi pályázatok támogatásával.

 • A pályázati felhívások bemutatása 
 • Regionális és helyi jelentőségű közművelődési intézmények működési és programtámogatása
 • Óvodák, bölcsődék működésének, eszközfejlesztésének támogatása (egyházak, egyesületek, alapítványok pályázhatnak)
 • Nemzetközi, országos, regionális és megyei rangú, magyar diákok számára szervezett tantárgy-, tehetséggondozó-, szakképzési- és sportversenyek/táborok támogatása
 • A romániai magyar nyelvű felsőoktatás keretében zajló szakmai- és terepgyakorlatok, tanulmányutak és tanár-diák közös szakmai-tudományos tevékenységek támogatása. Felnőtt- és szakképzési programok támogatása

2.1 A pályázati felhívásokra benyújtott pályázatokra vonatkozó speciális szabályok 

Felhívjuk továbbá a pályázók szíves figyelmét, hogy a kedvezményezett részére a regionális és helyi jelentőségű közművelődési intézmények működési és programtámogatására kulturális célú támogatás nyújtható az N 357/2007. számú bizottsági határozat szerint.

A pályázók köre: A 2010. évi CXXXII. BGA Tv. 1 §. rendelkezései szerint pályázatot nyújthat beromániai székhelyű:

 • társadalmi szervezet, alapítvány, jogi személyiséggel rendelkező önkormányzat, valamint az általuk alapított, illetve fenntartott jogi személyiségű intézmény,
 • egyház, valamint egyház által fenntartott hitéleti, oktatási, gyermekjóléti, kulturális és szociális intézmény.

Nem nyújthatnak be pályázatot 

 • politikai pártok vagy közvetlen politikai tevékenységet folytató szervezetek,
 • profitorientált gazdasági társaságok,
 • azok az intézmények, szervezetek, amelyek a pályázat benyújtásának időpontjában a magyar államháztartás felé lejárt esedékességű, elszámolatlan vagy visszafizetetlen kintlévősége van.

Igényelhető támogatás. A minimálisan igényelhető összeg 100.000. HUF, a maximálisan igényelhető összeg 600.000.HUF. A támogatás formája: vissza nem térítendő támogatás, mely lehet elő- vagy utófinanszírozású

 • Figyelem! Egy pályázó által készített azonos tartalmú pályázat – eltérő költségvetési tartalommal – nem nyújtható be. Egy pályázó felhívásonként csak egy pályázatot nyújthat be.
 • Saját forrás meglétének bemutatása nem szükséges. 

Támogatható kiadások. A programok lebonyolításának költségei (anyag- és tárgyieszköz beszerzés, szolgáltatások, a programhoz kapcsolódó személyi kifizetések és azok járulékai), működési költségek.

A pályázat megvalósítási paraméterei 

Megvalósítási időszak: 2012. március 9. – 2013. február 28.
Benyújtási határidő:
2012. április 10., kedd (postabélyegző dátuma).
Elszámolási határidő: a támogatott program megvalósítását követő 30 napon belül, legkésőbb 2013. március 30-ig.

A pályázat benyújtásának formája. A www.bgazrt.ro –ról letölthető adatlap kitöltése és elmentése a honlapon, majd nyomtatott formában a 9. pontban leírt kötelező mellékletekkel együtt postai úton kérjük megküldeni a következő címre: BGA Pro Transilvania 400750 Cluj. OP.1, CP. 423.

A pályázat formai követelményei 

 • pontosan kitöltött adatlap
 • adószám igazolás egyszerű másolata (Certificat de Inregistrare Fiscala, vagy Cod Fiscal)
 • a támogatási kérelemhez mellékletként csatolni kell a szervezet 2011. évi tevékenységi beszámolóját (max. 2 A4-es oldal)
 • a pályázatban szereplő költségvetési tételeket a honlapunkról letölthető egységesített költségterv nevű excel állományba is be kell vezetni és e-mailen elküldeni az irodánk címére vagy a postán feladott pályázattal együtt CD-n beadni
 • Hiányos pályázat esetén a hiányosság rendezésére a pályázónak egyszeri lehetősége van: hiánypótlásra és annak a pályázat kiírójához való eljuttatására az erről szóló értesítés kézhezvételétől számított 15 naptári nap áll rendelkezésre.

A pályázat érvénytelen, ha: 

 • a pályázó a pályázatot nem a felhívásban közzétett célra nyújtotta be;
 • a projekt megvalósításának időtartama nem a pályázati felhívásban megadott időintervallumon belül van;
 • a pályázó a pályázatot a kiírásban szereplő benyújtási határidőn túl nyújtotta be (a www.bgazrt.ro honlapon kitöltendő adatlap esetében 2012.04.10. 14.00 óra után, a postai feladás esetén 2012.04.10. után).

A pályázat érvényes, ha:

 • a pályázati adatlapot, az adatlaphoz tartozó sablonok formátumát sem tartalmában, sem alakban nem változtatták meg;
 • a pályázat benyújtása esetében a kötelezően benyújtandó mellékleteket csatolta a pályázó;
 • a pályázatot az arra jogosult képviselő a megfelelő módon aláírta;
 • az igényelt támogatás összege nem haladja meg a maximálisan igényelhető támogatási összeget és eléri a minimálisan igényelhető támogatási összeget;
 • a pályázatot a benyújtási határidőn belül nyújtották be;
 • a pályázóra nem vonatkozik a pályázati szabályzatban szereplő kizáró okok egyike sem;

A pályázatok tartalmi elbírálásának szempontjai. Az Alapkezelő szeretné ösztönözni a pályázókat szakmai és költségvetési szempontból is minőségi pályázatok elkészítésére. Ennek értelmében az Alapkezelő erdélyi kirendeltsége az alábbi szempontrendszer alapján dolgozza fel a beérkezett pályázatokat:

Tartalmi értékelés szempontjai

 • A projekt céljai a helyi/regionális probléma megoldására irányulnak és a helyi feltárt szükségletekkel összhangban vannak
 • A projekt céljai és részcéljai egymásra épülnek és elérhetőek, a projekt tervezett tevékenységei összhangban vannak a projekt céljaival
 • A pályázó szervezet igazolt helyismerettel, legalább egyéves tapasztalattal rendelkezik a projektben megnevezett szakmai/földrajzi területen, a projekt megvalósításakor biztosítja a helyi szakemberek bevonását
 • A vállalt tevékenységek a pályázatban leírtak alapján szakmailag megalapozottak, átgondoltak és megvalósíthatók
 • A projekt számol a megvalósítás során fellépő esetleges kockázatokkal és azok kezelésére intézkedéseket határoz meg
 • A projekt vállalt, számszerűsíthető eredményei reálisak és megvalósíthatóak
 • A projekt megvalósítói releváns tapasztalattal bírnak a projekt megvalósítása szempontjából

Pénzügyi értékelési szempontok

 • A szöveges indoklás alátámasztja a részletes költség táblázatban tervezett összegeket
 • A tervezett kiadások a projekt megvalósítása szempontjából indokoltak
 • A pályázó által benyújtott költségvetés összhangban van a vállalt szakmai feladatokkal

További értékelési szempontok

 • A pályázat kellően kidolgozott, felépítése logikus, elemei között követhető összefüggés van
 • A projekt ütemezése világos és megvalósítható
 • A tájékoztatás biztosítása érdekében megfelelő tevékenységeket terveztek ahhoz, hogy a projekt eredményei szélesebb körben is ismertté váljanak

A beérkezett pályázatokat a Bethlen Gábor Alap erdélyi kirendeltsége ellenőrzi és feldolgozza, majd támogatási javaslattal továbbítja a Bethlen Gábor Alapkezelőhöz, amely továbbítja azt a Bethlen Gábor Alap Kollégiumának, mely döntési javaslatát a Bethlen Gábor Alapról szóló 2010. évi CLXXXII. törvény alapján a Bizottság elé terjeszti.

A pályázati csomag tartalma

További információk a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. és az erdélyi kirendeltség honlapján – www.bgazrt.hu és www.bgazrt.ro – a „2012. évi Pályázati útmutató” címszó alatt találhatóak.

 

Aktuális

- - - - - - - - - - - -

A KISTERSEG.RO folyamatosan újul, bővülnek, töltődnek a menüpontok, ahol a Székelykeresztúrhoz tartozó térségről és a honlapot működtető szövetség tevékenységeiről kaphatnak információkat a böngészők. Megjegyzéseket, észrevételeket az office@kisterseg.ro-ra várunk!...

 

 

Design Compass corp
keresztur_cimer
Székelykeresztúr város önkormányzata